top of page
ivavoldanova007

O FLAMBINGU – OHNI CO NEPÁLÍ, ALE OČISŤUJE



Terapeutická metoda Flambingu – vypalování ohněm co nepálí


Flambing je nový způsob práce, který používám od jara 2024, kdy se mi to otevřelo jako nový možný způsob práce/ dar s klienty.


  • Jedná se o metodu, kterou je možno použít jak skupinově tak při individuálních sezeních.

  • Jedná se o unikátní hlubinnou praxi energetické očisty přímo v nevědomí.

  • Společně vstoupíme do ohně, který nás nepálí, ale energeticky spaluje a očišťuje vše, co je třeba.

  • Na začátku ať už při individuálním sezení nebo skupinově zvolíme téma, se záměrem, aby celý proces proběhl hladce, lehce a efektivně.

  • Během procesu se vytvoří podporující léčivé pole, v jehož rámci se pak vynořují obrazy související se zvoleným tématem v podobě, v jaké jsou připraveny na transformaci skrze očistu živlem ohně.

  • Po celou dobu jsem vaším průvodcem, půjdeme spolu krok po kroku jednotlivými obrazy, jak mi budou přicházet prostřednictvím napojení na buď skupinové nebo individuální pole a ve spojení se živlem ohně.

  • Některé věci, které během Flambingu vyvstávají vám budou známé a máte je prožité, některé jen pozorujete a přicházejí, abyste se s nimi mohli v budoucnu hlouběji spojit. Vám stačí se procesu jen otevřít, dovolit si nechat odejít, co vám již neslouží, hodit to do ohně a tak vytvořit prostor, aby mohlo přijít něco nového. Můžete být součástí vizualizace, kterou vám zprostředkuji, můžete vnímat vlastní obrazy, tělesné pocity, nebo jen být přítomni celému procesu skrze své energetické pole. Může se dít všechno najednou nebo můžete být „jen“ pozorovatelem.

  • Celý proces se děje, bez ohledu na to, jak ho v danou chvíli budete konkrétně prožívat.

  • Během procesu se odhodí mnoho věcí do ohně a většinou se v návaznosti na to dostaví nějaké nové zdroje, které vyplní prázdná místa po vypálení. Takže odcházíme zazdrojováni s dobrým pocitem.

  • Jak v rámci individuální tak společné skupinové práce probíhá individuální transformační proces každého z vás.


Samotný proces očistného ohně - Flambingu trvá přibližně jednu hodinu. Integrace se může dít ještě několik dní po jeho skončení v návaznosti na osobní témata a psychickou kapacitu každého účastníka.


GROUP FLAMBING

Výhodou kolektivního práce je možnost propustit svá témata v bezpečí skupinového pole, kdy je možné využít sílu skupiny i pro osobní témata, která mohou být jednotlivci obtížně dostupná. Zároveň je možné zachovat v rámci zvoleného tématu anonymitu svého osobního záměru, pokud si to tak účastník přeje. Skupinové téma vyplyne z počátečního sdílení účastníků a jejich aktuálních potřeb, kdy se vynoří to, co je nejvíce živé a co bude mít pro každého největší dopad.


PO FLAMBINGU

Po Flambingu je dobré odpočívat a hodně pít, po živlu ohně dodat do systému vodu... Z Flambingu




Jak může vypadat takový skupinový Flambing v praxi:



Ze skupiny při Group Flambingu vykrystalizovalo téma:

JE PRO MĚ OK TO PUSTIT A MŮŽU JÍT DÁL (dávání energie do černých děr)

Během samotného procesu se nám skupinově pak ukazovala zejména

tři hlavní témata

  1. ponížení druhými, bezmoc, vztek, že se nemůžu bránit

  2. školský systém/institucionálnost/řád/saturn/snaha být zaškatulkovaná vs. mé pravé já/autentičnost/reálný impulz

  3. ať udělám či neudělám cokoliv, ať se stane či nestane cokoliv, nikdy to nebude...


    V rámci procesu jsme vše nechali společně v ohni propustit transformovat v ohni a propustit...


    Zkušenosti účastníků tohoto skupinového Flambingu:



Lenka:

„Dobré ráno, sdílím postflambovaci sen: Jsem na chatě v horách, kde hodně topím a mám tam stáhnutý nějaký film. Mám vyjet kamsi cestou, která je v zimě špatně sjízdná a tak si ji jdu předem očíhnout, s tím, že mám plno popela, čili je to pojistka, že to kdyžtak nasypu pod kola a pojede to lépe. Ale mám z toho i tak strach, nerada jezdím na ledu. Celé to skončí tak, že se rozhodnu, že nikam vlastně nechci a nepojedu a ten film, co už jsem viděla stokrát smažu a stáhnu si jiný. Uspokojení.“


Ahoj. Název mi přijde vtipný i trefný. Vložila jsi nás na rožeň a vypékal se nepatřičný obsah, tuk, se kterým se bylo těžké v tématu rozpohybovávat. Hned v noci přišel sen s odstraněním starého, jediného filmu, na který jsem se mohla dívat a nahrála jsem si nový, z čehož mě prostoupila radost. Teď, v dalším žití, sleduju, o čem ten film je a zrovna se sešlo dost vnějších aktivit, kdy o žádném větším ponoru do sebe, nemůže být řeč. Nicméně na školním plenéru, pobyt s kolegyní, která měla sklon dělat ze všeho dramata a to už předem. Jinými slovy sledovala jsem týden z blízka ženu, která celý den lila energii do kravin, které si sama vymýšlela a všechno musela mít pod kontrolou a neuměla pustit z toho nic. Já, jsem se vedle ní cítila ve stejných situacích úplně klidná, vyrovnaná a jakoby v módu bytí teď a tady. Docházelo i k vzájemným konfrontacím s ní, vždy jsem ji uzemnila a ona se vzpamatovala, čili učila jsem ji "pouštět to" a na konci pobytu pravila, že potřebuje na terapii. Aleluja. To byla myslím kvalitní zrcadlová akce, s mou vnitřní postavou, schovanou v ní. Z plenéru jsem odjela na druhý konec republiky na svatbu blízké přítelkyně. Tam byl jedním z hudebníků cikán, se kterým jsem se v pozdních hodinách dala do řeči a neskutečně mě to zasáhlo. Cokoliv pravil, byla v tom úspornost jdoucí po podstatě věci. Byl pravdivý, skoro mystik. Zároveň ale cikán jak poleno se vším co k tomu patří. Seděla s námi ještě Rumunka žijící v Čechách. Energie obou přímá, kořenová, otevřená, ryzí. Jako bychom se všichni ponořili náhle do údolí společných stínu, které ale nebyly přítěží, ale v cikánově podání, v zásadě výhodou. Udeřil i na můj starý, dlouho neaktivovaný komplex, což šlo hluboko, ale dokázala jsem to relativně rychle v sobě opustit, jako něco nepotřebného, i přes to, že mnou otřásl. Ráno jsem dlouho zasaženě plakala - díky němu jsem si mohla ohmatat svoji vnitřní cigošku, o které vím už

dlouho, ale nikdy nebyla takhle zřetelná a konkrétní. Mohla jsem ji integrovat celistvěji, i s obřím stínem, který mi víceméně zůstával spíš utajen. Cikán kočovník, opouští a jde dál, neřeší, žije jak umí, ať se to komukoliv líbí nebo ne, je svůj a nedokáže jinak a díky mu za to! (Asi by šla i podrobnější analýza, v rámci bodů, co flambováním proběhly, ale příběh se mi rozvinul právě takhle, díky


Iva:

Já se teď zabývám tématem Manifestace a přišlo mi k tomu v noci jakoby nové uvědomění...jak jsem zase pustila nějaké lpění...a jak to s tím souvisí...s možností mít to, co člověk chce...takže taky cítím efekt...


Hezkou sobotu přeju dámy, posdílím za sebe. Dneska sem se probudila s tím, že sem taková unavená, s tělesným nekomfortem a s chutí nic nedělat a ještě bych odpočívala. A zároveň takovým pocitem, že bych už měla zase se aktivizovat a dumala jsem zda jsou to obrany , které je dobré překonat a nebo je třeba ještě více odpočinku....a vnímám, že je to ještě ta dvojka (hmm co by bylo dobré/ vs. co se mi chce vs. dlouhodobý záměr…), co se tam nějak propracovává na svobodu a integruje... tak jsem zvědavá jak to se mnou dneska dopadne

A ještě sem včera poslala dál bazárkovou putovní tašku s oblečením, dostala sem od kámošky s 10 kousky a přidala sem asi svých 100 kousků z domova a uvědomila jsem si, že i když dělám pravidelnou očistu oblečení, tak že nikdy mi to nešlo tak lehce ...tak to bylo skvělé podařilo se mi doma hodně pročistit energii.


Gabka:

Ahoj, včera jsem byla neuvěřitelně v odporu cokoli dělat do práce i pro sebe "co bych měla"..pak se mi podařilo nějak aktivovat a dopadlo to moc hezky…přišlo několik situací které mě hodily do vděčnosti a dnes dělám kroky co potřebuju ale s pocitem že chci a v klidu a stále vděčnosti a dokonce i ke změně. Zprovoznila jsem si např 3 nefunkční světla (symbolické)

Ahoj, moje dny po flambovací party byly tak trochu pokračováním večera - hodně se mi vyjevovaly situace, které je potřeba spálit. Zkrátka leží na mě kostlivci ze skříně: Jsem z někoho nervózní? no tak ještě raději rozbít skleničku a zlomit tužku, aby bylo jasné, co to se mnou dělá...nerada se hádám? Lidi, vůči kterým bych se potřebovala vymezit se objevovali všude...zároveň jsem byla pořád ve stavu nadhledu a jakéhosi pozorovatele a dovedla si snad intenzivněji užívat chvíle pohody a uvolnění.... Věřím, že to bylo součástí léčení a vnímám, že ke mě jde nová energie....Díky


Míša:


Ze včerejška na dnešek jsem měla jeden dost brutální freudovský sen a teď mě napadlo, že to může souviset s naším tématem Je pro mě OK to pustit a jít dál ... tak si s tím pobudu, co to vlastně znamená. Já jsem už 6 týdnů ve skupině energetického práce na dálku, které dělá někdo jiný, a kromě toho používám další svoje techniky, takže nedokážu striktně rozlišit, co má jaký následek, spíš u sebe vnímám velkou synergii všeho.


Ahoj Ivo, ač jsem původně myslela, když jsem žádala o nahrávku, že budu mít prostor si ji během krátké doby opětovně pustit, nebyl zatím čas. Takže nakonec za mě jen stručně. Nedokážu říct, zda jsou to výsledky jen flambingu, nebo synergický efekt všech mých aktivit. Nicméně za tu dobu, která uplynula, se staly tři zásadní věci v duchu záměru našeho společného sezení. 1. Definitivně jsem ukončila svůj více než tříletý vztah-nevztah. 2. Rozhodla jsem se najít si novou kancelář. 3. Rozhodla jsem se ukončit spolupráci s klientkou, se kterou neladím, hned, nečekat na konec roku. Myslím, že to prozatím stačí.


A ta akčnost dále pokračuje. Vymezila jsem se vůči další klientce za nedodržování podmínek naší smlouvy. Velice ostře na to, že je to známá. Nastavila jsem dedlajn ukončení neuspokojivé spolupráce s dalšími klienty a odevzdám to klidně nedokončené bez převázaní mašlí a s vypětím sil jako vždycky. Vrátila jsem se k jedné svojí vnitřní vizi a chci ji zhmotnit. A píšu každý den.


Radka:

Ahoj, všechny zdravím! Na mě měl Flambing největší dopad až asi po pěti dnech, kdy jsem se ráno probudila s myšlenkou, že bych měla pustit svoje ego. Mělo to na mě na pár dní pozitivní vliv, než jsem opět přistihla ego v akci. Tedy spíš vnější okolnosti mě napověděly . Každopádně to byl pro mě hodně velký posun, který si s Flambingem spojuju. Po dalším poslechu nahrávky jsem si uvědomila i další "záležitosti", které bych měla pustit, a které jsem napoprvé vědomě nepobrala. Takže moc děkuji za tu nahrávku. Jako výhodu skupinového Flambingu vidím hlavně ve volbě témat, sama bych individuálně volila téma, které mě právě nejvíc pálí, přitom toto širší skupinové téma pokryje i další dílčí témata, které jsem si sama neuvědomila, přitom jsou pro mě aktuální.


Ahoj Ivo, ano, mám pocit, že to má na mě dopad stále. Až při opětném poslechu mi došlo, co pro mě znamená "odhodit batoh s hračkami"... Možná by to fungovalo i bez zvědomění, ale moje analytická mysl je ráda, že si to uvědomila.


Lenka:


Ahoj, cca den dva po jsem pozorovala spíš nasranost, což pak přešlo v nějaký smíření ve smyslu tak jo, tak budu na všechno sama a co jako, se to neposere A včera mi přišla myšlenka, jak si ulevit s ex a přijde mi geniální, puštění něčeho, co mi neslouží, odprostění se od interakce s tou jeho energií.... A co mi celkově uleví... Za mne super, moc děkujiii♡♡♡ A ještě mi teď došlo, že tu samotu tím vlastně opouštím...

Zdravím, dámy, sdílím, že jsem si dovolila pustit svoji funkci předsedy SVJ, nejen předsedy, ale celý to SVJ pouštím, došlo mi, že mi to za to nestojí, že to mít nad tím kontrolu, co se tam děje je pro mne mnohem míň než klid, kterej získám tím, že to pustím



Zvažovala jsem to nějakou dobu a pořád pro mne bylo víc vědět, co se tam děje. Možná i proto, že tam mám byt, ve kterém žije ex a platí mi jen náklady, což samozřejmě znamená, že musím makat víc, abych byla v klidu, než kdyby mi platil aspoň minimální nájem

Očekávám, že se brzy propracuju i k tomu, páč teď jsem ve fázi zvažování, že prodám auto, který sdílíme, ale který jsem financovala z 80% já... Jen sbírám podklady pro to, že to bez svýho auta zvládnu, když mám k dispozici auto přítele a car share, do kterýho jsem se zamilovala


Markéta:


Hodně se mi líbí, že při skupinovém procesu se rozšíří záběr o témata podstatná pro další členy a tím se pročistí i věci, na které aktuálně nenahlížím jako na akutní, ale jsou samozřejmě podstatné i pro mě. Mám také pocit, že skupina způsobí větší hloubku a šířku záběru – něco jako, že bagrující radlice se díky skupině rozšíří a zabere hlouběji. Na rozdíl od ostatních nejsem v souladu s názvem – flambování je něco co mění povrch a chuť jídla – vidím tam velký rozpor s podstatou procesu, který témata zcela vybagruje. To jsem ale měla od prvních zkušeností, že mi slovo flambování nesedí.

6 views0 comments

Hozzászólások


bottom of page